Сутерен.мк

Најградови во 2021-ва!

Магазинот The Economist и оваа година ја објави својата листа на градови со најдобар квалитет на живот.

Во нивниот извештај нагласено е дека пандемијата со коронавирусот значајно влијаела врз креирањето на листата.

Еве ги овогодинешните десет најградови за живеење:

  1. Окланд (Нов Зеланд)
  2. Осака (Јапонија)
  3. Аделејд (Австралија)
  4. Велингтон (Нов Зеланд)
  5. Токио (Јапонија)
  6. Перт (Австралија)
  7. Цирих (Швајцарија)
  8. Женева (Швајцарија)
  9. Мелбурн (Австралија)
  10. Бризбејн (Австралија)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *