Сутерен.мк

Не ја ставајте гардеробата во хотелските шкафчиња

Ако не сакате вашиот дом да се претвори во кошмар кога ќе се вратите дома од патување, не ја чувајте облеката во хотелски комоди и фиоки.

Причината за тоа не се крадците или персоналот на хотелот кои претураат по вашите работи и џебови, туку многу помала, но затоа и многу поголема непријатност – бубачките.

Иако собите редовно се чистат во повеќето хотели, плакарите остануваат на најниско ниво меѓу приоритетите на куќните помошници и собарки. Затоа, не е невозможно бубачките често да прават домови или скривалишта во нив. Особено „опасни“ се комодите и фиоките или воопшто дрвениот мебел со многу завртки или дури и пукнатини.

Ако ја оставите облеката во нивниот дом, на овие досадни бубачки можеби нема да им пречи да се чувствуваат удобно во вашите ракави, џебови или под малку искинатата облога на вашата облека. Вака скриени ќе ве следат дома после одморот и ќе ви го претворат домот во ноќна мора.

Затоа д-р Џејсон Синг предлага да користите големи плакари или отворени простори со закачалки наместо комоди или да ја чувате облеката во куфер до крајот на вашиот престој во хотел.

Ова во коментар го потврдува и поранешен вештак од службата за контрола на штетници. „Веќе сум во пензија. Никогаш не сум користел комода. Подобро е облеката да ја чувате во куферот и да ја извадите од неа кога ви е потребна. Проблемот не се само бубачките, туку и бубашвабите“, напиша тој во коментар.
Сепак, сите не се согласуваат со советите на лекарот. „Патувам службено 20 години и никогаш не сум видел ниту една бубачка. Изберете ги вистинските хотели“, гласи еден од коментарите. Друг, прашува: „Дали сега треба да носиме и вреќи за спиење во хотелите?

Извор…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *