Сутерен.мк

Новозаразени на Нов Зеланд!

После речиси осум месеци без ниеден смртен случај на Нов Зеланд почина 90-годишна жена од коронавирусот, која е и 27-та личност во оваа земја, жртва на пандемијата!

Жената била со коморбидитети и починала во болницата во Окланд, а ја заразил член од семејството.

Во Окланд каде што на сила се многу строги мерки против Ковид – 19 после шест месеци беше регистриран прв случај на заразата.

На Нов Зеланд вакцинирани се околу дваесет проценти од населението.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *