Сутерен.мк

Омилените книги на Ленон

Книгите што славниот музичар Џон Ленон го инспирирале и ги обожувал се следните:

 • „Малите жени“ на Луиза Меј Олкот
 • „Алиса во земјата на чудата“ и „Алиса од онаа страна на огледалото“ од Луис Керол
 • „Урлик“ на Ален Гинзберг
 • „Храбриот нов свет“ од Олдус Хаксли
 • „Бдеењето на Финеган“ од Џејмс Џојс
 • „На пат“ од Џек Керуак
 • „Психоделично искуство: Прирачник базиран на Тибетанската книга на мртвите“ на Тимоти Лири

 • „Грејпфрут“ од Јоко Оно
 • „1984„ и „Животинска фарма“ на Џорџ Орвел
 • „Собрани раскази и песни“ од Едгар Алан По
 • „Најважните дела“ на Џонатан Свифт
 • „Под млечната шума“ од Дилан Томас

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *