Сутерен.мк

Пазарот во Маракеш

Велат дека за еден град и неговите жители најмногу ќе дознаете посетувајќи го локалниот пазар!

Еден од најживописните пазари на светот е оној во Маракеш, град сместен во подножјето на планината Атлас, кој заедно со Фес, Мекнес и Рабат ја прават златната четворка на кралски населби на Мароко.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *