Сутерен.мк

Пропаднати писатели

Фејсбук с(р)еќавања….

Не станав писател, за еден ден да не бидам пропаднат писател.
Oh, wait.
Во МКД нема неуспешни писатели.

****
Тешки очи, тешки раце.
Живот како бескрајна борба со тешка мечка.
Како во врамена слика на Караваџо.
Без страв, без надеж.

****

Никогаш не е подобро. Само, поинаку.

****

За да ги зачувам сите мои животи, потребни ми се 2х2 метри слобода – сега.

****

Толку горди патриоти, а не научија и не научија дека Македонец, Македонка се пишува со голема буква. Изгледа тоа гордоста не им дава да се наведнат, да отворат правопис.

****
Живеј како што можеш. Ако не можеш, тогаш како што сакаш.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *