Сутерен.мк

Се отвора нов Леголенд

Еден од најголемите тематски паркови во САД, Леголенд во Њујорк, наскоро ќе биде отворен.

Ова е трет Лего тематски парк во Америка (другите се во Калифорнија и на Флорида), а отворањето требаше да биде лани, но поради пандемијата со коронавирусот тоа беше одложено.

Амбицијата на овој во Њујорк е да стане еден од најважните центри за забава во Соединетите американски држави.

Фото: Reuters/Mike Segar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *