Сутерен.мк

Колку мажи, толку жени гејмери

Просечниот „гејмер“ (вљубеник во видео игри) е постар од триесет години и татко е на три…

Што е љубов? (3)

Љубовта станува илузија за љубовта, односно страдање кога личноста ќе ја замени љубовта со личната вредност…

Што е љубов? (2)

Многумина страдаат од илузија на љубов. Додека љубовта е само една, илузиите за љубовта ги има…

Што е љубов? (1)

Љубовта е смислата на животот. Љубовта е она што не поттикнува да работиме, создаваме, правиме деца,…

Најголемиот меѓу најголемите!

„Да се вљубиш не значи да љубиш. Човек може да се вљуби и мразејќи.“ „Има средби,…

На 107 години издава албум!

Со речиси 107 години Колет Мазе, се уште ужива да го свири Шуман, Дебиси и Шопен…

Дама во притвор

Светот е деновиве окупиран со ангажманот за ослободувањето на де факто лидерката на Мијанмар, Аунг Сан…

Храна за среќа!

После празниците сме потешки, но и подепресивни. Покрај долгите прошетки во природа (ако имате време), за…

Поради климатските промени ќе јадеме инсекти!?

Според извештајот на светската организација за храна (како што пишува сајтот Klima 101), моментно две милијарди…