Сутерен.мк

Колку се опасни мајмунските сипаници?

Епидемијата на мајмунски сипаници што брзо се шири претставува глобална здравствена вонредна состојба, највисокото ниво на…

Нова книга од Македоника литера

Книгата „Научната фантастика во македонската книжевност за деца и млади“ на Јованка Денкова е за научната фантастика…

Јадеме најскап леб на Балканот

Цената на храната и трошоците за живот вртоглаво растат. Тоа го потврдуваат и најновите пресметки на…

Весникот на Македонците во Албанија стана дел од АЕМ

Македонскиот весник „Илинден“ стана дел од платформата Алијанса за етички медиуми (АЕМ) каде членуваат 29 печатени…

Ужас во средното музичко училиште „И.Н. Луј“

Маја Блажевска, ученичка која завршила во средното музичко училиште „Илија Николовски – Луј“ во Скопје, одлучи…

Субмисивна и самопонижувачка изјава на министерката за култура

„Слободно нека творат. Но, да се твори во духот кон тоа што ќе ги расположи народот…

Како вселената влијае на човечкото тело?

Во истражувањето учествувале 14 астронаути и три астронаутки, кои останале во вселената по околу пет месеца.Научниците…

Илинден на Мечкин Камен и Прохор Пчински

Празнувањето на Илнден на Мечкин Камен симболично почна со пристигнувањето на коњаницата и со положување цвеќе…

Фотографии на неделата

Донецк, Украина Бирмингем, Велика Британија Алберта, Канада Батрун, Либан Њујорк, САД Калифорнија, САД Сент Луис, Сенегал…