Сутерен.мк

Трамп прави своја социјална мрежа

Откако на почетокот на 2021 година беше забранет на повеќето социјални мрежи вклучително и Фејсбук и…

Теофил Панчиќ до Ѓоковиќ: Вакцинирај се, дечко!

Познатиот српски новинар, Теофил Панчиќ по повод случувањата со Новак Ѓоковиќ и неговото неизвесно учество на…

За кинеската мисла и култура

„Македоника литера“ неодамна ги објави томовите 7, 8 и 9 од серијата „Клучните концепти во кинеската…

Напишана првата телепатска порака!

Австралиецот Филип Окиф (62) кој боледува од амиотрофична латерална склероза (АЛС), кој не може да ги…

Најуспешните спортисти во 2021-ва!

Во организација на Град Скопје и Сојузот на Спортови на Скопје, „Избор на најуспешни спортистики и…

Светот во очите на Орце

Во Домот на културата „Драги Тозија” во Ресен беше отворена изложбата „Светот низ очите на Орце”…

Во чест на г.г. Доситеј!

Луксузно издание е отпечатено по повод големите јубилеи посветени на животот и делото на архиепископот охридски…

Олицетворение на конфучијанскиот идеал

Друштвото за издавачка дејност „Македоника литера“ од Скопје неодамна ја објави книгата „Избрани песни“ од класичниот…

Државата падна на сите ковид испити!

– Поважно беше да се збогатат приватните болници, приватните лаборатории. Нечуено е две години да не…