Сутерен.мк

Бугарска фондација „ровари“ низ Македонија

Во предградие на Софија е регистрирана „Фондација Македонија“ чија главна цел, по се изгледа, е ширење…

Кој го уби Корчагин?

Раде Јовчевски Корчагин е убиен два пати. Еднаш од фашистите Бугари, а денес за жал од…

Стојан Андов: Со Георги Димитров, Бугарија ги призна македонската нација и јазик

Предавањето на моштите на Гоце Делчев било одобрено од Димитров и на 7 октомври 1946 година…

Магдалена Андоновска: Јазикот коски нема, ама коски крши

Ја знаете онаа народната поговорка “Јазикот коски нема ама коски крши“? Верувам дека ја знаете. Многу…

Улф Брунбауер: Зошто францускиот предлог е опасен?

Има одредена иронија во тоа што токму Франција претстави проблематичен компромисен предлог. Затоа што со години…

Осми ден протести против францускиот предлог

Во мирна атмосфера и со присуство на голем број граѓани помина осмиот ден од протестите против…

Македонско – бугарските преговори не смеат да бидат тајни

Придонес кон тековните јавни консултации за предлог преговарачката рамка за Северна Македонија за пристапување во ЕУ…

Францускиот предлог е неевропски преседан

Поранешниот Евроамбасадор, Ерван Фуере во гостување на тв 24, оценуваќи го Францускиот предлог како рамка за…

Малинка Ристевска Јорданова: Не, треба да остане – не!

Во новите предлози се направени само формални, но не и суштествени промени, во однос на претходниот…