Сутерен.мк

Британската исхрана е посмртоносна од ковид-19

Храната е најверојатното нешто што предвремено ќе му го прекрати животниот век на просечниот Британец, и…

За секој случај

Пандемијата на Ковид -19 веќе подолг период е под контрола, но последниве неколку недели бројките со…

Вакцинирањето на децата против Ковид 19 беше грешка

Вакцините против Ковид-19 не требаше да се препорачуваат за сите деца на возраст од 5 и…

Разликата помеѓу мајмунски сипаници и Ковид-19

Сипаниците не наликуваат на Ковид-19, а меѓу многуте разлики, за среќа на светот исцрпен од пандемија,…

Нови студии за потеклото на Ковид-19

Две засебни студии покажуваат дека почетоците на Ковид-19 може да се поврзат со пазарот Хуанан, во…

Ужас во Канада

Полицијата и денеска со сила ги растеруваше демонстрантите кои ги блокираа улиците во Отава и ја…

Трудо им ги смрзна сметките на демонстрантите

Канадскиот премиер Џастин Трудо направи чекор без преседан, најавувајќи смрзнување на личните банкарски сметки на демонстрантите…

Зошто некои не се заразија со Ковид-19?

Додека милиони луѓе ширум светот се соочиле со инфекција на Ковид-19, други изградиле свој имунитет по…

Канадските камионџии блокираа и гранични премини

Најфреквентниот граничен премин помеѓу САД и Канада е делумно затворен, бидејќи канадските возачи на камиони блокираа…