Сутерен.мк

Нов, пострашен вид на коронавирусот!

Научниците предупредуваат дека почнува да се шири нов вид на Ковид-19 со голем број мутации кои…

Светлана Антиќ – Јовчевска: Еден, два, три…

Подолго време вежбам да заборавам некои настани, средби со небитни луѓе, навреди, болести, удари од кои…

Фластер против коронавирусот!

Британската компанија „Emergex“, наскоро ќе започне клинички испитувања на втора генерација вакцина против коронавирусот која лесно…

Коронавирусот повторно мутира!

Нов сој на коронавирусот се појави во Франција. Тој е откриен во едно училиште во местото…

Нова вакцина од Индија!

Светската здравствена организација одобри за итна употреба вакцина против Ковид-19, произведена во Индија! СЗО објави дека…

Препознајте го мозочниот удар на време!

Една од главните болести која може да доведе до мозочен удар е атеросклерозата, а можноста за…

Ефтин лек против коронавирусот!

Евтин антидепресив ја намалува потребата од хоспитализација кај високоризичните возрасни пациенти со Ковид-19 покажуваат клиничките испитувања,…

„Модерна“ за деца до 11 години?!

„Модерна“ објави дека нејзината вакцина од две дози генерирала антитела кои го неутрализираат вирусот кај децата,…

Индија не ги заборава починатите од Ковид-19!

Врховниот суд во Индија им нареди на државните власти да платат по 672 долари како надомест…