Сутерен.мк

Народен непријател во МНТ

Со премиерната изведба на претставата „Народен непријател“ од норвешкиот автор Хенрик Ибзен, а во режија на…

Никола Ристановски: Престар за дрога, премлад за…

Неговиот талент бил секогаш наградуван, фален и никогаш оспоруван. Тој е без предрасуди, суптилно изолиран од…

Милена Година: Македонците ми се должни едно фала и едно извини

При славењето на јубилеите на МНТ, треба да се спомене дека во неговото формирање учествуваше и…

Васил Шишков: Татко ми и јас

Како потомок на еден од најголемите македонски актерски имиња, како негов син, зборува за предностите и…

Тони Михајловски: Се коцкам и учам

Реакциите и расположенијата му се менуваат брзо, искрено, придружени со еден фин презир за последиците. И…

Александар Чамински: Цената на (не)згодноста

Со една од најатрактивните, најхаризматичните и воопшто, најактерските појави на македонската театарска сцена, за „озлогласеноста“ дека…

Јоана Поповска: Жената што не мирува

Што ја натера актерката која себеси се смета за успешна личност да се кандидира за пратеник?…

Емилија Андреева: Животот е збрка од интерпункциски знаци

По цели седумнаесет години, актерката Емилија Андреева повторно застана на театарската сцена со монодрамата, што трае…

Куштрим Бектеши: Зачуден, налутен и засегнат!

Роден е во Куманово (1982 година), а дипломирал на Факултетот за драмски уметности Скопје – оддел…