Сутерен.мк

Светлана Антиќ – Јовчевска: Вера, Љуба, Нада и Мамон

Не мора човекот многу да е умен, особено надарен за нешто, ако умее да се потпре…

Светлана Антиќ – Јовчевска: Пукна ли балонот или уште го дуваме!

Не знам кој ден е од изолацијата. Не е многу важно. Се охрабрувам дека секој ден…

Пандемичен речник

После неколкумесечното ограничено движење и физичка комуникација, летово се очекува масовна појава на романтични врски, тектонски…

Светлана Антиќ – Јовчевска: Учителката е во право и кога не е!

Од моето време, а и од времето на генерациите потоа, повторував дека учителот најдобро знае и…

Светлана Антиќ – Јовчевска: Дневник за самоиспитување

-Издржете, стрпете се, најдете некои нови содржини, направете го тоа за што не сте имале време,…

Аман, приберете се!

Сите оние експерименти, вкрстувања, калемења со животните повторно на човекот му се удрија од глава. Фауната…