Сутерен.мк

Бранка Д. Најдовска: На патот за никаде!

Уште еден старт е пред нас, кој толку долго трае што забораваме и зошто и кога…

Почетоците на Евровизија

Во 50-тите години, откако започнала да се обновува воено-разурнатата Европа, Европската радиодифузна унија со седиште во…

Која е првата социјална мрежа?

Се започнало во 1971 година, кога во еден истражувачки центар за прв пат, испратен е имејл.…