Сутерен.мк

Рецепт за основите на среќата според фински психолог

Финскиот психолог Френк Мартела објаснува кои фрази ги користат луѓето во најсреќната земја во светот секој…

Се и ништо

Зошто некој има се, а јас немам ништо? Некои се славни, некои богати, а јас не…

Како до посреќни граѓани?

На листата на најсреќни земји во светот Финска е лидер веќе пет години по ред, а…

Како да ја предизвикаме среќата?

По дефиниција, среќата е нешто добро што ни се случува случајно и врз кое не можеме…

Среќната Моника!

Моника Белучи, која е веќе во шестата деценија од својот живот, не се плаши од стареење!…

Идеална бројка

Имам една ќерка и со сопругот сме бескрајно среќни со неа. Ама тој ти читал нешто…

Што не усреќува?

Експериментот што го спроведе Универзитетот Лондон Метрополитен доведе до интересни сознанија што е она што најмногу…

Изгубил лоз од над милион долари?!

Ник Слатен на 11 март оваа година, дознал дека е добитник на еден милион и 178…

Храна за среќа

После празниците сме потешки, но и подепресивни. Покрај долгите прошетки во природа (ако имате време), за…