Сутерен.мк

Јасна Котеска: Како да (не) потпишеш брачен договор?

Драмата на вереникот гласи: толку не знам што ќе бидам утре, затоа што и ова денес…

Јасна Котеска: Шпанска серија

Шпанската серија е слична со порно филмот. И во двете, нестрпливо се чека акцијата Зошто страда…

Јасна Котеска: Инфантилност

Говорот на детето може да биде прекрасен, но тој не го обврзува детето на ништо Во…

Јасна Котеска: Утринска ерекција

Мажот започнува со утринска ерекција. Утринската ерекција е пред културна состојба „Мажот започнува со утринска ерекција“…

Јасна Котеска: За етичкиот гест

Од каков материјал е направен човекот кој останува доследен на својот збор? Нема ништо пострашно од…

Јасна Котеска: Монтажа на емоции

Разлистувањето на историските фотографии стана форма на туризам на ужасот Телевизиската монтажа на историските емоции е…

Јасна Котеска: Дворска љубов

Дворската љубов е вечна увертира, таа е љубов како бесконечен пролог. Звукот на дворската љубов е…

Јасна Котеска: Прељуба

Капиталистичкото прашање не е кои се границите на брачната верност, туку колку таа верност чини? Ако…

Јасна Котеска: Облеката на полот

Нашето полово секојдневие е маскарада. Успешноста со која трансвеститите го „глумат“ спротивниот пол е доказ колку…