Сутерен.мк

Помалку познати факти за 8 Март

Првите прослави на меѓународниот ден на жената, всушност се случиле на 19 март. Првпат денот на…

За женски права, не се преговара

Под слоганот „Црвена линија: Правата на жените не се за преговарање!“, денеска во Скопје се одржа…

Џенифер Анистон ги поддржа Украинките

Американската актерка и продуцентка, Џенифер Анистон, на Меѓународниот ден на жената на својот Инстаграм профил ги…

Договор, куќа гради

Фејсбук с(р)еќавања… Генерализации: сите мажи се исти – напалени површни љубители на спортот. Сите жени се…

Бранка Д. Најдовска: Псевдо – феминистичка еклектика

Фрагментарни т.е. пост – п(р)ост(о)модернистички исечоци за женското седење на табуретката како сопруга, мајка и кариеристка.…

Тајните на успехот

Пролетта, иако поминува најбрзо од другите годишни времиња е најпозитивниот период од годината. Доколку тоа до…

Бранка Д. Најдовска: Осмомартовски Архимедов закон

Во недостиг на нормален живот, една реминисценција како го доживував 8 март пред коронавирусот, кога се…

Сокол Марковски: Во името на осмиот ден!

Дали е среќа или несреќа што Матријархатот го изгубил приматот од Патријархатот?! Без оглед на величината…