Сутерен.мк

Колку години навистина, имаат кучињата?

Досегашната математика седумте човечки години да ги сметаме како една кучешка може да ја заборавиме, бидејќи експертите имаат нов начин на сметање.

Сепак, не постои прецизна шема која ги споредува кучешките со човековите години.

Всушност, ваквите калкулации се занимација за луѓето, а на кучињата баш им е гајле за бројките, тие само сакаат храна и чешкање по стомакот.

Куче од 3 месеца – човек од 5 години.

Куче од 6 месеци – човек од 10 години.

Куче од 1 година – човек од 15 години.

Куче од 2 години – човек од 24 години.

Куче од 3 години – човек од 28 години.

Куче од 4 години – човек од 32 години.

Куче од 5 години – човек од 36 години.

Куче од 6 години – човек од 40 години.

Куче од 7 години – човек од 44 години.

Куче од 8 години – човек од 48 години.

Куче од 9 години – човек од 52 години.

Куче од 10 години – човек од 56 години.

Куче од 12 години – човек од 64 години.

Куче од 14 години – човек од 72 години.

Куче од 16 години – човек од 81 година.

Куче од 18 години – човек од 91 година.

Куче од 20 години – човек од 101 година.

Куче од 21 година – човек од 106 години.

Извор…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *