Сутерен.мк

Владимир Ендровски: Ме нервираат црвени бикини!

Десет прашања за Љац, актерот при драмата на Македонскиот народен театар и десет одговори за тоа…

Конзервативна либералност

Се забавувам со едно момче кое многу го сакам, но практично, не знам ништо за него…

Емилија Андреева: Животот е збрка од интерпункциски знаци!

По цели седумнаесет години, актерката Емилија Андреева повторно застана на театарската сцена со монодрамата, што трае…

Светлана Антиќ – Јовчевска: Миро и Аднан

Тоа попладне кон крајот на јуни Миро го ослушнувнуваше тивкото заоѓање на сонцето и уште потивкиот…

Куштрим Бектеши: Зачуден, налутен и засегнат!

Роден е во Куманово (1982 година), а дипломирал на Факултетот за драмски уметности Скопје – оддел…

Чумата, Колосеумот, приборот, кралот и икањето

Римскиот Колосеум имал педесет илјади места, а влезниците биле – глинени плочки. Најстарото икање за кое…

Елита Маша: Суровоста на пазарот не признава полови поделби!

Наредната година во Македонија ќе биде отворен нов образовен центар, „Вилсон” школата, по лиценца на светски…

Магдалена Андоновска: За зборот да остане збор

„Соломон, те надминав“. Тоа е првата реченица што императорот Јустинијан ја изговорил во ново изградениот храм…

Нове Цветановски: Макотрпен е патот на македонската литература во светот

Првиот човек на издавачката куќа “Македонска реч” од Скопје, пред да влезе во бизнисот со книгите,…

Contact Us