Сутерен.мк

Светлана Антиќ – Јовчевска: Да сме барем зен будисти!

Добро размисли пред да направиш нешто. Не прави ништо без размислување. Ама и не прави ништо…

Бранко Бенинов: И покрај промајата, се уште здрав!

Со актерот при Народниот театар од Струмица и еден од учесниците во хит претставата „Секс таблетки“…

Да се биде левучар!

И мајката и вујковците на писателката Јудора Велти (1909 – 2001) биле левучари, но татко и…

Уранија Пировска: Ме трогнуваат тешките судбини

„Во нашата држава постои една традиција на прикривање на пропустите иако во помала мера од порано…

Цената на размножувањето!

Омажена сум неколку години (имам 34) и сопругот инсистира на дете, но јас не се чувствувам…

Катина Иванова и Звезда Ангеловска: Маркесовска средба на две дами

Две жени, две маркантни личности од македонската театарска и филмска сцена, деновиве се здружени во една…

Рекле за вистината…

Мојот главен сведок дека ја зборувам вистината е мојата сиромаштија. Сократ, грчки филозоф (469 – 399…

Петар Мирчевски: Среќа е кога не си несреќен!

Актерот при Битолскиот народниот театар во неговата десетка открива многу за своите најубави години, неспиењето, храброста……

Игор Пачемски: Чувството на себепочит!

После шест и кусур години го напуштив професионалното партнерство. Многумина би кажале дека во периодот на…

Contact Us