Сутерен.мк

Да не живееме на стара слава!

Наградата за особен придонес во филмската уметност, која ја доделува Меѓународниот филмски фестивал „Киненова“, годинава му…

Белмондо го испушти последниот здив

Легендарниот француски актер Жан Пол Белмондо почина во 88-та година од животот! Се прослави со улогите…

Никола Ристановски: Престар за дрога, премлад за…

Неговиот талент бил секогаш наградуван, фален и никогаш оспоруван. Тој е без предрасуди, суптилно изолиран од…

Бајруш Мјаку: Не треба само да се сака, треба и да се умее!

Сосема посебна, оригинална, во секоја смисла неспоредлива е појавата на Бајруш Мјаку – актер кој, освен…

Мики Манојловиќ: Сите отидоа во мајчина им

Како прво, човекот не се вика Мики, туку Предраг Манојловиќ. Како второ, не е само ѕвезда,…

Владимир Светиев: Рамнодушен човек е жива несреќа!

Зад него се голем број театарски улоги, ТВ драми, три играни филма, многу значајни ловорики –…

Никола Ристановски: Не сакам да зборувам

Десет работи што можеби, не сте ги знаеле за актерот Никола Ристановски! Никола многу сака зима.…

Петар Темелковски: Некој мора, бакнеж да стави

„Со еден потег одлучен на раката, со помош на перо, мастило и знаци, ја искинав завесата…

Мето Јовановски: Како Другарот Чичо се претвори во Дон Чичо?

Незаборавниот Хамлет во „Хамлет“ (режија Слободан Унковски), Порфириј во „Злосторство и казна“ (режија Егон Савин) и…