Сутерен.мк

Горан Бреговиќ: Воскреснати емоции

Музичката кариера на Горан Бреговиќ трае повеќе од четири децении. Овој роден сараевчанец е потписник на…

Момчило Бајагиќ-Бајага: Јавач низ соништата

Момчило Бајагиќ-Бајага е роден на 17 февруари 1960 година во Бјеловар, а целиот свој живот го…

Раде Шербеџија: До последната капка!

Филмски, телевизиски, театарски актер, музичар, пејач, често писател и поет, еднаш левичар – секогаш левичар, ама…

Ахмед Буриќ: Новинарство на патерици

Ахмед Буриќ (1967) е новинар, писател, поет, преведувач и сценарист. Роден е во Сараево, каде што…

Ладислав Палфи: Ова копно е премал брод за мене

Кога на 13-ти февруари беше објавена веста за смртта на Ладислав Палфи, постарите колеги истата ја…

Влатко Стефановски: Големиот маг на гитарата и, штрафцигерот

Пред самиот старт на егзотичната турнеја на „Кингс од стрингс“, нашиот најрепрезентативен рок музичар не прими…

Џони Штулиќ и македонскиот пасош

Како била одбиена апликацијата на славниот Џони за македонски пасош? Борис Тадиќ и Стипе Месиќ му…

Оливер Драгоевиќ: Сите сме во истиот круг

GUWAA (Global Unferwater Awareness Association) е прва организација во светот, специјализирана за заштита, сочувување и чистење…