Сутерен.мк

Каде живеат најздравите луѓе?

Во изгубеното кралство високо на Хималаите, живее народот кој има неверојатено долг и здрав живот –…

Имаат 7 деца и посакуваат уште толку

Во денешно време, кога кај нас брачните заедници се „потпираат“ најчесто на едно дете, семејството Зафировски…

Отец Пимен: Уривање на ѕидовите

Пријателите го викаат само Пимен. Во личната карта му пишува дека е роден во 1971 година…

Седми јануари во Африка

Како се прославува Божиќ по јулијанскиот календар во Египет и Етиопија? Околу 15 проценти од жителите…

Празник над празниците

„Кога Синот Човечки ќе дојде, дали на земјата ќе најде вера?“ – Исус Христијанството ја носи…

Традиционални верници во испрофанизирана црква

Само дваесеттина проценти од православните Македонци се убедени верници По осамостојувањето на земјава и по збогувањето…