Сутерен.мк

Зошто филмовите стануваат толку непотребно долги?

Парадоксално е – додека генералната моќ на концентрација и внимание опаѓа, па оттаму е логично публиката…

Борис Дежуловиќ: Незапамтено злосторство

Ако злосторствата од нашите црни хроники не се паметат, тоа не е затоа што никогаш порано…

Рецепти од вистинскиот грчки шеф

Јанис Каливас (на интернет: The real greek chef) е еден грчки бабачко кој неколку години живее…

Британската исхрана е посмртоносна од ковид-19

Храната е најверојатното нешто што предвремено ќе му го прекрати животниот век на просечниот Британец, и…

Како Гинтер ги обедини Србите

Австриска НВО бубашваба реши на денот на кој во Србија луѓето се сеќаваат на своите најмили…

Како СЗО стана зависна од Бил Гејтс?

Фондацијата Бил и Мелинда Гејтс – која се држи стамено иако нејзините основачи се разведоа после…

Диверзитетот стана голем бизнис

За да ја демонстрираат својата правоверност, американски компании регуларно организираат обуки за „диверзитет, еднаквост и инклузија„…

Кој е вистинскиот автор зад мемоарите на принцот Хари?

Малку е да се каже дека книжевна (?) тема број еден на почетокот на 2023 е…

Историјат на јапонските политички атентати

По убиството на поранешниот јапонски премиер Шинзо Абе многумина се шокираа што тоа се случува во…