Сутерен.мк

Петре М. Андреевски: Сите наши солзи!

„Лакримариј“ е последната книга песни на Петре М. Андреевски (1934 година). Лакримариј е како што вели…

Како мачо-менот се претвори во Нарцис!?

Традиционалниот маж од силен и гламурозен тип ала Хемфри Богарт се чини, преку ноќ се претвори…

Ладислав Палфи: Ова копно е премал брод за мене!

Кога на 13-ти февруари беше објавена веста за смртта на Ладислав Палфи, постарите колеги истата ја…

Проф. д-р Александар Анчевски: (Не)остварени желби!

„Се е изградено со кредити, што ги отплаќаме се уште“ – потенцира брачниот пар универзитетски професори…

Џејми Оливер: Сите тајни на кулинарската икона

Тој не е само шеф од светски ранг кој ги помести границите на кулинарството како професија…

Ведрана Рудан: Живот без тајни

Сурово реална, отворена, директна, на моменти и груба се најчестите епитети што ѝ се „лепат“ на…

Зошто е добро да си Македонец?

Ќе беше здодевно ако Швеѓани ни беа соседи. Во Македонија од мали деца не можеш да…

Исидора Бјелица: Храбро против ракот

Исидора Бјелица е родена во Сараево, каде што ги минува детството и младоста. Благодарение на нејзините…

Здравко Чолиќ: Оган што не згаснува

Со Здравко Чолиќ (1951) почнува и завршува балканската музичка историја. А историјата запишала: роден сараевчанец, Титов…

Contact Us